Facebook
Telefon:(+36) 1-334-4512
E-mail: interlift@interlift.hu

Tevékenységünk

Felvonók

Szerelői gárdánk folyamatos továbbképzésben részesülnek a gyártók tervező szakembereik által, az új termékek folyamatos megismerése, beépítése és üzemeltetése végett.

Kialakítottuk az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerünket.Munkánk során széleskörű kapcsolatokat építettünk ki külföldi alkatrészgyártókkal és importőreikkel, mint például:

 • ITALIFT Kft - mely az olasz gyárak képviseletét látja el
 • WITTUR Kft - mely az LMC - Csoport tagja 

Az általunk beépített felvonó berendezések minőségben megegyeznek a nagy nevű külföldi cégek által beépítésre ajánlott felvonókkal.

Cégünk tartalék árukészlettel rendelkezik a szerződött gyártási-, szerelési-, felújítási és karbantartási munkák akadálytalan végzése érdekében.

Három szerviz gépkocsink járja az ország útjait az általunk karbantartott - szervizelt felvonók folyamatos karbantartása és szervizelése miatt.

Részt vettünk nagyobb beruházások kivitelezésében is (pl.: DUNA PLAZA mozgólépcsők és felvonók szerelése).

 

A liftek gyakori meghibásodásának okai

http://www.interlift.hu/tevekenysegunk.html

Gyakran találkozni olyan kiírásokkal a liftajtókon, hogy a „Lift üzemen kívül!”, a „Lift karbantartási munkálatok miatt nem működik!” stb. Most eláruljuk, mik lehetnek egy lift meghibásodásának okai:

 • A lift leggyakrabban a mechanikus eredetű hibák miatt romolhat el.
 • A legtöbb probléma általában az ajtókkal kapcsolatban merül fel.
 • Alift meghibásodásának általában az oka a lift nem rendeltetésszerű használata.
 • Az egyszerűbb ajtók esetében vagy a zsanér, vagy az ajtóbehúzó szerkezet, vagy a csapódásgátló pumpa öregszik el.
 • Az automata ajtóknál általában a kedvező árú gyártmányokkal van a probléma - az anyagtakarékosság miatt csökkentik például a lemezvastagságot, ami akár az első feszegetés után szorul, összekarcolódik stb.
 • Egy lift meghibásodása attól is függ, hogy mekkora terhelésnek van kitéve és milyen gyakran használják az adott liftet.
 • Természetesen a liftek folyamatos karbantartást igényelnek, és az adott alkatrészeket bizonyos időközönként mindenféleképpen ki kell cserélni!

Amennyiben lift karbantartásra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

A felvonók karbantartása

A felvonók karbantartása

A lift és a felvonó már megszokottá vált eszközei az emeletekkel tarkított modern városi életnek, ám ahogyan az elektromos szerkezetek többségének, úgy a felvonóknak, teherlifteknek és személylifteknek is szükségük van a rendszeres és gondos karbantartásra.

A karbantartással megelőzhetőek a meghibásodások, és velük együtt a balesetek is, sőt, hosszú távon a liftszerelés kellemetlenségeitől is megszabadít minket. A rendszeres ellenőrzés során kiszűrhetőek azok a problémák, amelyek a túlzott igénybevétel, az elöregedés vagy éppen a kopás következtében alakulnak ki, és liftleálláshoz vezethetnek, vagy balesetveszélyes működést produkálhatnak.

Nem csupán baleset megelőzésre alkalmas a liftkarbantartás: elősegíti az alkatrészek simább, akadálytalanabb és hangtalanabb működését is, tehát a felvonót igénybe vevő utasok számára is egy kellemesebb és biztonságosabb utazási élményt biztosít.

Ha biztonságos és megbízható liftkarbantartásra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Mit takar a felvonó elnevezés?

Mit takar a felvonó elnevezés?

A felvonó vagy hétköznapi nevén lift, egy emelőgép szerkezet, melyet emberek vagy tárgyak szállítására alkalmaznak épületek, hajók, bányák vagy más rendszerek emeletei, szintjei vagy fedélzetei között.

A felvonókat többségben elektromotorral hajtják, mely energiáját ellensúlyokkal kombinált kötélrendszer vagy hidrosztatikus hajtás intermediálja a felvonó felé. Az építészeti rendszabályozás bizonyos emeletmagasság felett előírja a felvonók beépítését. Alkalmazási területéből adódóan a lifteknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük, és kizárólag részletes felülvizsgálatot követően állíthatóak használatba.

Cégünk sok éves tapasztalattal a háta mögött áll a felvonók tervezése- és gyártása élén, szolgáltatásaink közé tartozik ezen felül a liftek szakszerű szerelése és karbantartása is.

Válassza Ön is a megbízhatóságot és szakértelmet, forduljon hozzánk bizalommal felvonó üzemeltetéssel kapcsolatos kérdéseivel, speciális igényeivel, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!

 

Megbízható liftek, felvonók

Megbízható liftek, felvonók

A liftek és felvonók manapság ugyanúgy hozzátartoznak a modern élet mindennapjaihoz, mint az autók vagy a különböző műszaki berendezések. Egy lift vagy egy felvonó esetében több elvárásnak is meg kell felelnie az adott modellnek ahhoz, hogy teljes bizonyossággal ki lehessen jelenteni: minőségi és megbízható termékről van szó.

Az általunk tervezett, gyártott és forgalmazott liftek, felvonók pontosan ilyenek. Eleget tesznek a biztonsági előírásoknak, a megépítésükhöz szükséges alkatrészeket ellenőrzött és ismert külföldi importőröktől szerezzük be, akikkel évek óta jó üzleti kapcsolatokat ápolunk.

Az általunk üzembe helyezett felvonók és liftek rendszeres ellenőrzést és karbantartást élveznek szerte az országban, így azonnal értesülünk róla, ha valamelyik modell meghibásodik és haladéktalanul megkezdjük a szerkezet javítását.

Egy liftnek elsősorban megbízhatónak és biztonságosnak kell lennie. A mi liftjeink és felvonóink ilyenek. Keressen minket bizalommal, és győződjön meg róla saját maga is!

 

Bízza profikra a karbantartást!

Bízza profikra a karbantartást!

A liftkarbantartás kényes feladat, olyasmi, ami fokozott odafigyelést és tökéletes szakértelmet kíván, hiszen emberéletek múlhatnak rajta. Mi tudjuk ezt, és csapatunk minden esetben törekszik a hibátlan munkavégzésre – éppen ezért, ha liftkarbantartásról van szó, keressen minket!

A liftek olyan szerkezetek, melyek igen nagy igénybevételnek vannak kitéve. Mivel a mozgás során az alkatrészek megkophatnak és egyéb meghibásodások is felléphetnek, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő időközönként ellenőrizve legyenek. A karbantartás nem elhanyagolható, mivel az Ön érdeke is, hogy a lift zökkenőmentesen működhessen.

Munkatársaink számára a legmodernebb liftek karbantartásasem lehet akadályt, hiszen folyamatosan képzik magukat, hogy a lehető leghatékonyabban végezzék munkájukat.

Szeretné biztos kezekben tudni a liftkarbantartást? Biztonságra vágyik és arra, hogy ne legyenek gyakoriak a meghibásodások? Akkor ránk van szüksége! Kollegáink a rendelkezésére állnak – keressen minket bátran!

 

A liftezés biztonságos!

A liftezés biztonságos!

Sokszor hallunk olyan tévhitet, hogy a liftezés balesetveszélyes lehet, hiszen a felvonó leszakadhat, vagy könnyen beszorulhatnak az utasok. Szerencsére ez sok szempontból nem állja meg a helyét, hiszen a liftek számos biztonsági elemmel rendelkeznek.

A felvonó és az ellensúly is a liftakna oldalain található úgynevezett vezetősínek mellett haladnak. Ez meggátolja az esetleges kilengéseket és biztosítja a lift leállását vészhelyzet esetén.  A felvonók súlyát ezen kívül acélkötelek tartják, melyekből természetesen sokkal több van, mint amennyi valójában szükséges lenne a lift megtartásához. Az összes kötél elszakadására minimális az esély, azonban még ekkor sincs veszve minden! Beépített vészfékek és sebességhatárolók állítják meg a felvonót, mielőtt az akna aljára zuhanna, sőt, az akna alján és tetején egy automatikus fékrendszer is található. 

Ha Ön is a felvonó beépítése mellett döntött, bátran keressen minket elérhetőségeinken! Vállaljuk liftek gyártását, szerelését és üzemeltetését is!

 

Akadálymentesítés középületekben

Akadálymentesítés középületekben

Gyakran találkozunk olyan közintézményekkel, ahol nem fordítanak elegendő figyelmet a mozgássérültekre és nincs megfelelő eszköz, hogy ők is akadálymentesen tudjanak közlekedni. Pedig nekik is nagy szükségük van arra, hogy könnyedén el tudjanak jutni egyik helyről a másikra, még ha több emelet magasan van elintéznivalójuk, akkor is.

Erre egy nagyszerű találmány a mozgássérült lift, amely könnyen hozzáférhető kerekesszéket használók számára. Előnye, hogy nagyon könnyen használható és rendkívül praktikus megoldás. A mozgássérült lift lehetővé teszi, hogy azok is, akik nem tudják a lépcsőt használni, el tudjanak jutni a kívánt helyre. Így nem számít, milyen magas egy épület, bárki egyszerűen és akadálytalanul elintézheti a teendőit.

Amennyiben Ön is szeretné megkönnyíteni a mozgássérültek életét, bátran keressen fel minket a megadott elérhetőségeinken és mi megtervezzük, beszereljük és karbantartjuk a mozgássérült liftet épületében! Szakmai kérdéseivel és igényeivel bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

 

 

A lift működésének hibái típusok szerint

A lift működésének hibái típusok szerint

A felvonók és liftek kifogástalan működése rendszeres időközönként megköveteli a karbantartást, szerelést és felújítást. Ahogyan telik az idő, az állandó használat is szerepet játszik abban, hogy a liftek kisebb-nagyobb hibajelenségeket produkálnak. A leggyakoribbak ezek közül az úgynevezett mechanikai hibák.

 • Gyakran előfordul, hogy kopnak az alkatrészek, nem fog a fék, rosszul záródik az ajtó, de kilazulhatnak alkatrészek, rossz lehet a beállítás vagy éppenséggel valamilyen törés akadályozza a lift működését.
 • Előfordulhatnak a felvonók működésében villamos hibák, ilyenkor jellemzően zárlat, átütés alakul ki, ha nagy a villamos vagy termikus igénybevétel a lift használata közben.
 • Az idő és a körülmények is okozhatnak elváltozásokat, melyek a környezeti hatások kategóriába sorolhatóak, ilyen a korrózió, a szennyeződések vagy a hőcserélési hibák.
 • Végül a hibás kezelés is oda vezethet, hogy a felvonóhoz szerelőt kell hívni.

Ha karbantartásra, javításra van szükség, hívjon minket bátran, és bízza profikra a liftek, felvonók szerelését!

 

Felvonók a modern igényekhez mérten

Felvonók a modern igényekhez mérten

Felvonót a mai történelmi ismeretek alapján, már időszámításunk előtt is alkalmaztak, de a mai liftek őseit a 17. századra vezethetjük vissza. Ezeket a palotákban kialakított szerkezeteket még kötéldobokkal és csigákkal működtették. A ma is használatos liftek első generációja 1852-ben épült meg, mely már képes volt lefékezni a felvonót, ha a kötél valamilyen úton elszakadt.

A napjainkban alkalmazott liftek elektromos vagy hidraulikus meghajtásúak, és jóval biztonságosabbak, mint elődeik voltak. A technika fejlődésének köszönhetően egyre modernebbek és esztétikai megjelenésük is rengeteget fejlődött az évszázadok során. Míg régen sokkal inkább a funkcionalitásuk volt a kulcsszerepben, addig napjainkban már a design is legalább annyira fontossá vált egy felvonó esetében.

Elegáns környezetben ritkán találkozhatunk hanyag kinézetű felvonóval, sokkal inkább kifinomultságot sugárzó szerkezetekkel. Persze léteznek egyszerűbb, és látványos elemekre épülő verziók is.

Ha Önnek is felvonó gyártásra vagy karbantartásra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, és tervezzük meg közösen a tökéletes kivitelt!

 

Egy kis lift történelem, avagy a tológombos és relés lift

Egy kis lift történelem, avagy a tológombos és relés liftA liftek fejlődésének is megvan a maga története. Érdekességnek tűnhet, de a múlt század elején még korántsem voltak olyan egyszerűen működtethetőek a liftek mint manapság, amikor a high-tech szinte mindenhol körülvesz minket.

A legelső felvonó az úgynevezett tológombos lift volt. Érdekessége ennek a típusnak, hogy ezt még nem lehetett hívni, és csak belülről, a fülkéből lehetett vezérelni. Amikor benyomták a kívánt emelet gombját, akkor alift elindult, majd mikor odaért az emeletre, az aknában lévő "kilökő" kilökte a gombot és leállt a hajtás. Miután felértek, a liftet vissza kellett küldeni a földszintre, hogy más is tudja használni.

A fejlődés következő szintje a relés lift volt. Ez a típus szinte már ugyanazt tudja, mint a ma használt modern liftek, tehát hívható, megjegyzi az emeleteket és felfelé, illetve lefelé is gyűjti az embereket.

Manapság a legmodernebb számítógépes technikával működőliftek a leginkább használatosak, főleg biztonságos kialakításuknak, valamint az intelligens vezérlésnek köszönhető számos más funkció miatt népszerűek.

Ha liftek gyártására, felvonók üzemeltetésére keres megbízható partnert, válassza cégünk szolgáltatásait, és bátran lépjen velünk kapcsolatba!

 

Praktikus megoldás a mozgáskorlátozott személyek számára!

mozgássérült liftGyakori probléma bizonyos köz- és hivatali épületek esetében, hogy a lakóhelyeket ne is említsük, az akadálymentesítés és a gondtalan közlekedés kialakításának hiánya. Az egyik ilyen szegmens a mozgássérült lift, mely a tolószékes emberek mindennapi életét könnyíti meg. A mozgássérült lift kialakítása egy viszonylag egyszerűnek tűnő konstrukción alapul.

A mozgássérült lift alapja egy olyan felvonó szerkezet, melyre kerekesszékkel is könnyedén elhelyezkedhet a mozgáskorlátozott személy. Emellett van egy sín, melyen a felvonó szerkezet fut, így kikerülve a lépcsőket, és megkönnyítve a mozgást!

A mozgássérült liftek működési elve sokban hasonlít a felvonókéhoz, hiszen mindkét szerkezetnek a személyszállítás a feladata. A mozgássérültek számára tervezett szerkezet közvetlenül lépcsők mellé alakítható ki, nem csak bel-, de kültéren is alkalmazható megoldást kínál.

Ha Ön is szeretné épületét akadálymentesíteni, és mozgássérült lifttel felszerelni, forduljon hozzánk bizalommal! Gyártással és liftszereléssel kapcsolatban készséggel állunk rendelkezésére!

 

Könnyítse meg Ön is dolgozói közlekedését mozgólépcsővel!

mozgólépcsőIrodaépületében felújítást tervez? Gondolta volna, hogy egy mozgólépcső mennyi mindenben egyszerűsíti a dolgozók közlekedését? Ha nagy irodaházzal rendelkezik, ahol rendkívül sok a dolgozók száma, érdemes mozgólépcsővel megkönnyíteni a mindennapos közlekedést az irodán belül.

Sokszor teltek a liftek, pár emelet megtétele után meg rendesen kifárad az ember. Ezért érdemes elgondolkoznia a mozgólépcső nyújtotta előnyök kamatoztatásán. Egy esetleges ebédszünet például hatalmas hullámot indít a dolgozók körében, mindenki egyszerre indul, így hatalmas tolongások lehetnek a liftek elött. Ha Ön is beruház a mozgólépcső adta praktikus közlekedésre az irodaházon belül, nem fog csalódni, és dolgozói is elégedettek lesznek, hogy nem kell több emeletet sétálniuk, vagy perceken keresztül a liftre várniuk.

Mozgólépcső kivitelezéssel kapcsolatban keressen minket bizalommal, garantált, hogy alkalmazottai maximálisan meg lesznek elégedve a mozgólépcső adta kényelemmel és előnyökkel!

 

A legmodernebb lift társasházba is!

lift karbantartásManapság már gyakran felmerülő elvárás, hogy egy társasházban lift is legyen, hiszen ez jelentősen megkönnyíti az idősek, mozgásukban korlátozott személyek közlekedését, és a babakocsival, bevásárlószatyorral is egyszerűbb a mozgás.

Egy társasház esetében praktikus olyan liftet gyártani, amely képes eleget tenni az egész lakóközösség elvárásainak. Éppen ezért a felvonó tervezését és gyártását olyan cégre érdemes bízni, akik sok éves tapasztalattal és megfelelő referenciával rendelkeznek.

Cégünk olyan lifteket gyárt, amelyek megfelelnek a legkorszerűbb elvárásoknak és biztonsági követelményeknek, hiszen célunk, hogy az ügyfeleink részéről érkező igényeknek tökéletesen eleget tudjunk tenni. Mindemellett nem csak a minőségre ügyelünk, hanem az esztétikai elvárásokra is nagy figyelmet fordítunk.

Társasház építése, felújítása esetén is bátran keressen fel minket, kérje szakmai segítségünket felvonó gyártásban és üzemeltetésben! Bennünk hosszú távú partnerre lel, hiszen lift karbantartásban is állunk rendelkezésére!

 

 

 

A teherlift praktikussága szállodákban

A teherlift praktikussága szállodákban

Cégünk vállalja teherliftek gyártását, szervizelését szálláshelyek részére is. Ez főleg nagyobb kapacitású, illetve magasabb besorolású szállodák esetében praktikus, ahol mindennél fontosabb a vendég maximális kényelme.

A teherlift szükséges a vendégek és a személyzet szempontjából is.  A vendégeknek és a személyzetnek is kellemetlen tud lenni, ha nyilvánvalóan egymásra várnak, mert például a takarító kocsi miatt nem férnek be egyszerre a liftbe. Ezek a szituációk könnyen elkerülhetők, ha van egy üzemelő teherlift az épületben, amit a személyzet használhat, és nem keresztezik egymás útját a vendégekkel. Ezzel természetesen nem csak kellemesebbé, hanem gyorsabbá és hatékonyabbá is válik a munka. Teherlifttel könnyebben megoldhatók az esetleges bútoráthelyezési, illetve szükség esetén a felújítási problémák is.

Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, ha szeretne szállodájában teherliftet kialakíttatni! Cégünk vállalja az egész munkát a tervezéstől a kivitelezésen át a szervizelésig!

 

Hol érdemes liftet üzemeltetni?

Hol érdemes liftet üzemeltetni?A különféle liftek az élet számos területén segítenek minket, hogy könnyebb legyen a dolgunk – akár személyliftről, akárteherliftről van szó, ezek a szerkezetek rengeteg fáradtságtól megkímélik az embert. De hol érdemes beruházni lift üzemeltetésre?

A válasz egyszerű: szinte bárhol, ahol több emelet található!

 • Sajnos még manapság sincs minden épületben lift, pedig a kevesebb emelettel rendelkező társasházak esetében is hasznos lehet, hiszen attól, hogy csak három emelet van, a lakók között még lehet idős, beteg, vagy éppen kisgyerekes ember.
 • Ezen felül az olyan nagyobb családi házakban is jó elgondolkodni a lehetőségen, ahol fontos az akadálymentesítés.
 •  Irodaépületek, üzletek, közintézmények esetében úgyszintén kár kihagyni a liftek beszerelését, hiszen ezeken a helyeken sok ember fordul meg, akiknek más-más az igénye mozgás kapcsán.

Szeretné Ön is megragadni a lehetőséget, és liftet szereltetni az épületbe? Akkor forduljon hozzánk bizalommal, hiszen profi szakembereink gyors, szakszerű munkát végeznek!

 

Mit tegyünk, ha szorult helyzetbe kerülünk?

Sokunk félelme, hogy bent ragadunk egy liftben két emelet között, főleg a klausztrofób embereknél jelentkezhet ez. Ilyen esetben nem szabad pánikba esni, a nyugalom megőrzése létfontosságú, hogy tiszta fejjel tudjunk cselekedni minden szituációban. Klausztrofóbiával küzdőknél, a nyugalom megőrzése kiemelt fontosságú, hogy az estleges rohamokat az egyedül töltött percekben elkerüljék.

Minden általunk üzemeltetett felvonó rendelkezik segélyhívó gombbal, aminek használata esetén egy ügyeletes kolléga fogadja hívásukat és gyors adatfelvételt követően a legközelebbi lift karbantartót értesíti, hogy intézkedjen a hibaelhárításról.

Amíg segítségünkre nem sietnek, őrizzük meg nyugalmunkat, és semmi képpen se próbálkozzunk feszegetéssel, ugrálással, további gombok nyomogatásával vagy a panel nem rendeltetésszerű használatával!

Ezeknek az előfordulási esélye csekély, de megfelelő lift karbantartással is csökkenthető a felmerülő vészhelyzetek száma! Bízza ránk a lift karbantartást, hogy felvonói mindig kifogástalan állapotban lehessenek!

 

 

A mozgássérült liftről

A mozgássérült liftrőlAz akadálymentesített közlekedés kiépítettsége még mindig nem kielégítő hazánkban, sőt elmarad az ideálistól. A megfelelő kapaszkodók, rámpák és mozgássérült liftek segítségével pedig mindenki gond nélkül képes közlekedni ott is, ahol egyébként nehézkes vagy lehetetlen lenne.

A mozgássérült liftek megfelelő kialakítása kulcsfontosságú ennek a célnak az eléréséhez. A minden igényt kielégítő mozgássérült lifteknek meg kell felelniük bizonyos kritériumoknak ahhoz, hogy tökéletesen elláthassák a funkciójukat.

Az első elvárás a liftek kielégítő mérete. Ez vonatkozik a lift alapterületére és az ajtónyílás szélességére is. A mozgássérült lift alapterülete minimum 1100x1400 mm kell legyen, az ajtónyílás pedig 900 mm méretű. Itt azonban még nincsen vége a színvonalas mozgássérült lift felé támasztott elvárásoknak. Az ilyen liftek automata működését úgy kell beprogramozni, hogy megfelelő ideig legyenek nyitva a balesetmentes használathoz. Fontos a szintkülönbség is, maximum 2 cm eltérés az ideális a lift és a padlózat között. Végül a nyomógombok elhelyezésére is ügyelni kell, ne legyenek se túl magasan, se túl alacsonyan egy kerekes székkel közlekedő számára.

Ha mozgássérült liftre van szüksége, cégünknél keresve sem találhatna jobbat!

 

A személyliftről bővebben

A személyliftről bővebbenA személyliftek tervezésénél az elsődleges célt kell figyelembe venni, vagyis a személyszállítást. Egy épületben, ami több szintes, a személylift képes meggyorsítani a forgalmat, biztonságos, kényelmes módon szállítani az utasokat.

A személyliftek több típusa ismert, így az lehet betegszállításra kialakított személylift, vagy akadálymentesített személylift is. A hajtás szempontjából lehet hidraulikus, vagy köteles hajtású. A hidraulikus üzemű személyfelvonókat hidraulikus munkahenger működteti. Jellemzőjük, hogy csak felfelé működik a hidraulika, csak ilyenkor fogyasztanak energiát, lefelé már a gravitáció erejére bízzák magukat. Általában 3-4 emelet magasságig költséghatékony a beszerelésük és az üzemeltetésük.

A köteles hajtás egy tárcsa és egy kötélrendszer segítségével mozgatja a liftet. Itt is van lehetőség energia megtakarításra, mert a lift tömege ellensúllyal van kiegyenlítve. Ezeket a lifteket már több emelet magasságig is használhatjuk és a gyorsaság sem jelent akadályt nekik!

Keressen minket bizalommal személylift tervezéssel és gyártással kapcsolatban!

 

Fontos tudnivalók a felvonók üzemeltetésével kapcsolatban

Fontos tudnivalók a felvonók üzemeltetésével kapcsolatban A felvonók üzemeltetése rendkívül felelősségteljes feladat, amit nem lehet akárkire bízni, ezt pedig különböző jogszabályok is megerősítik, így egy bekövetkező baleset vagy meghibásodás esetében nem kell felelősöket keresni, ugyanis ez adott az ide vonatkozó rendelet szerint.

A felvonók üzemeltetésével kapcsolatos jogszabályt a korábbi évek negatív tapasztalatai készítették elő, ugyanis számos baleset esetében konfliktushelyzetet teremtett a valódi felelősök megállapítása, ezért 2015-ben a felvonók üzemeltetésével kapcsolatos jogszabály teljes mértékben a lift üzemeltetőjére vagy tulajdonosára hárítja a felelősséget, így neki kell gondoskodnia a rendszeres ellenőrzésről és karbantartásról.

Az ide vonatkozó jogszabály nemcsak a felelősöket nevezi meg, hanem afelvonók üzemeltetéséhez szorosan kapcsolódó ellenőrzések rendszerességét is, miszerint 10 évnél frissebben épített liftet kéthavonta kell ellenőrizni, biztonságtechnikai vizsgálat pedig 20 évnél idősebb berendezések esetében szükséges.

Ha további információkra lenne szüksége a felvonók üzemeltetésével kapcsolatban, keressen minket bizalommal!